PETRI PIHLAJANIEMI

Petri Pihlajaniemi

 

Syntynyt 23.8.1968 Kristiinankaupungissa.

Siviilisääty: avioliitossa
Ammatti: kansanedustaja, yrittäjä

Carlsrontie 315
64100 Kristiinankaupunki
050 512 1952

petri.pihlajaniemi@eduskunta.fi

 

Suupohjan alueen tukiyhdistys

Positiivisin mielin ja työtä pelkäämättä eteenpäin

Olen Petri Pihlajaniemi, 42-vuotias kansanedustaja ja monialayrittäjä Kristiinankaupungista. Perheeseeni kuuluu aviopuoliso Hanna-Leena ja 2-vuotias poikamme Aukusti. Harrastuksikseni voin mainita kullankaivuun, antiikin keräämisen ja pienen hevostilamme maataloustyöt.

Peruskoulun jälkeen opiskelin Kurikan ammattikoulussa autonasentajaksi, ja seuraavat kaksi vuotta työskentelin Autohuolto T. Rentolalla Kristiinankaupungissa, mistä sain hyvät eväät oman yrityksen perustamiseen. Vuonna 1989 perustin ensimmäisen yritykseni, autopurkamon ja -korjaamon kotikaupunkiini. Siitä lähtien yrittäminen on ollut intohimoni - myöhemmin jopa usealla eri alalla.

Lähdin kansanedustajaehdokkaaksi vuonna 2007, koska haluan vaikuttaa yhteiskunnallisiin asioihin ja erityisesti koko Pohjanmaan alueen kehittämiseen. Näiden asioiden eteen olen tehnyt töitä neljä vuotta eduskunnassa ja olen halukas jatkamaan työtäni seuraavien arvojen pohjalta.

Teen työtä yhteisten asioiden ja maakuntiemme kehittymisen eteen myös kuntatasolla. Olen ollut Kristiinankaupungin kaupunginvaltuuston jäsen vuodesta 2001 ja Pohjanmaan maakuntavaltuuston jäsen vuodesta 2005 lähtien. Uusin ja todella mielenkiintoinen luottamustehtävä on toimia vuonna 2010 perustetun Kristiinankaupungin elinkeinokeskus Oy:n hallituksen puheenjohtajana.  

Yrittäjyyteen kannustavuutta

Suomalaisen yhteiskunnan hyvinvoinnin ja julkisen sektorin rahoituksen turvaamiseksi Suomi tarvitsee yrittäjyyttä. Yritykset tuovat vientitulomme, työllistävät, maksavat veroja ja rahoittavat sosiaaliturvamaksuja. On siis kansantaloudellisesti tärkeää, että pidämme huolta yrittäjistämme.

Positiivinen asenne yrittäjyyteen syntyy useasti jo nuorena. Yrittäjäkasvatus tulisi saada oppiaineeksi oppilaitoksiin. Erilaisissa yrityspajoissa opiskelijat voisivat käynnistää yritystoimintaa ja tuottaa esimerkiksi tutkimus- ja kehittämispalveluita alueen yrityksille. Yrittäjyys, opinnot ja yritysyhteistyö alueen yritysten kanssa yhdistyisivät tätä kautta hienosti ja toisivat lisäarvoa niin oppilaitoksille kuin itse opiskelijoille. Tällä voitaisiin parantaa mielikuvaa yrittäjyydestä ja madaltaa kynnystä lähteä yrittäjäksi. Työelämään siirryttäessä yhä useampi nuori voisi pitää yrittäjyyttä aitona vaihtoehtona.

Yrittäjät eivät tarvitse tiheämpää yritystukiviidakkoa, vaan selkeää ja kannustavaa toimintaympäristöä. Yrittäjäriskiä tulee madaltaa jatkossa kehittämällä yrittäjien sosiaaliturvaa vastaamaan palkansaajan sosiaaliturvan tasoa, sekä luomalla mahdollisuus yrittäjän henkilökohtaiseen konkurssiin. Edelleenkin liian moni 90-luvun laman alla konkurssin tehneistä yrittäjistä maksaa velkojaan ja elää epäonnistuneen viitta harteillaan.

Maaseutu pidettävä asuttuna

Valtion on taattava elämisen edellytykset koko Suomen alueella muuan muassa hajauttamalla virastoja ja toimintoja eri puolille maata.

On yhteiskunnallinen tappio, jos suuri osa ihmisistä muuttaa Etelä-Suomeen ja muu maa autioituu. Tämä tuottaa ongelmia molemmille asuinseuduille, kun Etelä-Suomessa painitaan asuntopulan kanssa, pienpaikkakunnilla kylät autioituvat ja palvelut uhkaavat loppua kokonaan tai siirtyvät todella kauas käyttäjistä. Tämä on kestämätön suunta.

Kun alueellistaminen toteutetaan alueiden vahvuuksia ja osaamista hyödyntäen ja tukien, tuo se uudelle paikkakunnalle uusia mahdollisuuksia. Valtion hallinnon työpaikoilla on varsinkin pienemmille paikkakunnille suuri merkitys. Esimerkiksi Kristiinankaupungin kokoiselle paikkakunnalle alueellistaminen toisi uusia työpaikkoja, loisi uskoa tulevaan ja vilkastuttaisi myös elinkeinoelämää.

Turvallinen yhteiskunta

Itsesuojelu ja omaisuuden puolustaminen on oltava kaikkien perusoikeus. Yrittämisen edellytykset, elinkeinon ja oman yrityksen sekä omaisuuden turvallisuus on taattava lain voimalla.

Omaisuuteen tai yksityisyyteen kohdistuneista rikoksista saadut tuomiot tulisi olla nykyistä kovemmat.

On huolehdittava poliisien resurssien riittävyydestä. Vahvat puolustusvoimat takaavat itsenäisyytemme. Yleisen asevelvollisuuden toimivuuden turvaaminen on oltava jatkossakin yksi puolustuksemme keskeisistä peruspilareista.

Petrin yritystoiminta

- aloitti vuonna 1989 autokorjaamo ja –purkamoyrittäjänä
- järjestänyt antiikki- ja keräilymessuja Kristiinankaupungissa vuodesta 1999 lähtien  
- toimii nykyisin yrittäjänä pääasiassa rakennus- ja kiinteistöalalla

Vuonna 1999 Petri Pihlajaniemi kunnosti Kristiinankaupungin vanhan veturitallin Ravintola Veturitalliksi.

Vuonna 2002 Pihlajaniemi osti Kristiinankaupungin keskustassa sijaitsevan Ravintola Café Alman ja rakensi pari vuotta myöhemmin kaupungin vanhasta paloasemasta Hotel Alman. Hotellin ensimmäinen asiakas oli presidentti Tarja Halonen seurueineen.

Seinäjoki oli vuorossa 2006, kun Pihlajaniemi kunnosti Seinäjoen Rautatieläisten talosta Hotelli-Ravintola Alman. Majoitustoiminta Seinäjoella vahvistui, kun Pihlajaniemi osti Perhehotelli Nurmelan 2007. 

On ihmisiä, jotka ajattelevat, mutta eivät tee.
On ihmisiä, jotka tekevät, mutta eivät ajattele.

MINÄ AJATTELEN JA TEEN!

Suupohjan alueen tukiyhdistys

Suupohjan alueen tukiyhdistys ry tukee aatteellisena yhdistyksenä rehtien oikeistolaisten näkemysten toteuttamista Vaasan vaalipiirin alueella. Tavoitteena on saada Suupohjan ja koko Pohjanmaan ääni kuuluville kuntien, maakuntien, Suomen ja Euroopan oloissa. Vastuu hyvinvoinnista makaa aluksi pienten yritysten ja asiaansa uskovien yrittäjien harteilla. Tarvitaan tekoja – ei tyhjiä puheita. Petri Pihlajaniemi on esimerkillään osoittanut, että maasta se pienikin ponnistaa. Ja korkealle!

Yhdistys tulee myymään ja välittämään tuotteita ja harjoittamaan julkaisutoimintaa ja mainontaa aatteensa eteenpäinviemiseksi. Toimintaan kuuluvat myös kokous- ja keskustelutilaisuudet.
Yhdistys voi myös ottaa vastaan lahjoituksia, joita varten on avattu
Suupohjan alueen tukiyhdistyksen tili: 107530-103459.

Luottamustoimet

Hallintovaliokunta 3.4.2007-
Maa- ja metsätalousvaliokunta 3.4.2007-
Finnvera oyj:n hallintoneuvosto 2008-

Kristiinankaupungin kaupunginvaltuusto 2001-
Pohjanmaan maakuntavaltuusto 2005-
Kristiinankaupungin elinkeinokeskus Oy (pj) 2010

 

151

 

Seminaari 10.4.
Bio Dux, Kristiinankaupunki

Suupohja - matkalla eteen- vai taaksepäin?

 

Ilmoittautumiset ja lisätietoja osoitteesta hanna-leena.pihlajaniemi(at)netikka.fi