PETRI PIHLAJANIEMI

Petri Pihlajaniemi

 

Syntynyt 23.8.1968 Kristiinankaupungissa.

Siviilisääty: avioliitossa
Ammatti: kansanedustaja, yrittäjä

Carlsrontie 315
64100 Kristiinankaupunki
050 512 1952

petri.pihlajaniemi@eduskunta.fi

 

Suupohjan alueen tukiyhdistys

Vaalikevään totiset haasteet

Tiistaina eduskunta kokoontui valtiopäiville jatkamaan työtään. Kiireiden ja lakiesitysten täyteinen syksy on nyt vaihtunut kevääksi, jolloin monia suuria asioita on tulossa päätettäväksi ennen kuin huhtikuiset vaalit koittavat.

Suurin haaste kevätkaudella suomalaisen hyvinvointiyhteiskunnan näkökulmasta on edelleenkin julkisen talouden kestävyysvaje. On selvää, että tulevina vuosina on tehtävä määrätietoisia toimia, kun haluamme pelastaa suomalaisen hyvinvointiyhteiskunnan. Myös euroalueen talousongelmat vaikuttavat vahvasti Suomen talouteen, varsinkin kun oma vaurastumisemme on pitkälti viennin varassa. Tiukalla talouskurilla selviämme varmasti euroalueena tästä kriisistä.

Kevään kuumimpiin asioihin kuuluu myös jätevesiasetus. Sen käsittely jatkuu ympäristövaliokunnassa nyt tammikuussa. Tarvittavat lopulliset muutokset eduskunnassa tehdään tiiviissä yhteistyössä hallituksen ja ministeriön kanssa. Perustuslakivaliokunnan lausuntoon pohjaten asetus siirretään osittain lain tasolle. Pidän tätä oikeana suuntana ja uskallan odottaa päätöksiä jätevesiasetuksesta lähiviikkoina.

Myös kaivoslaista on puhuttu paljon pitkin syksyä. Voimassa oleva kaivostoimintaa säätelevä laki on vuodelta 1957, jonka jälkeen sitä on muokattu useita kertoja. On selvää, että laki on syytä saattaa vastaamaan tämän päivän ja tulevaisuuden tarpeita. Esitykseen sisältyy kuitenkin edelleen lukuisia ongelmia. Uutta lakia säädettäessä on tärkeää huolehtia siitä, että uusi kaivoslaki ei ole ristiriidassa yrittäjyyden, työllisyyden tai kansantaloudellisten tavoitteiden kanssa. Lainsäädännön on luotava edellytykset pitkäjänteiselle kaivostoiminnalle Suomessa varsinkin nyt kun useiden hiljaisempien vuosikymmenten jälkeen kaivostoiminta on jälleen vahvassa kasvun vaiheessa.

Muita kevään suura asioita ovat perustuslakiuudistus, postilaki, sote- kokeilulaki ja tietysti myös vaalilaki. Työtä valiokunnissa ja täysistuntosalissa riittää jokaiselle kansaedustajalle. Viikot kuluvat tiiviisti Helsingissä ja viikonloput kampanjoidessa kotikulmilla.

Joulukuun viimeisinä päivinä Ilkka ja Pohjalainen julkaisivat Taloustutkimus Oy:n tekemän mielipidemittauksen vaalituloksesta. Tutkimuksen mukaan eduskuntavaalien tulos tulee mullistamaan paikkajaon seuraavalle kaudelle. Vaikka gallup kertoo kovaa kieltä, rohkenen silti usko Kokoomuksen säilyttävän paikkalukunsa. Kokoomus on parhaimmillaan silloin, kun se kantaa vastuuta ja sitä totisesti on luvassa myös ensikaudella. On syytä kuitenkin aina muistaa, että mielipidemittaukset kuvaavat mennyttä aikaa. Nähtäväksi siis jää miten mielipidemittauksen ennustus realisoituu vaalipäivänä, kun kaikki äänet Vaasan vaalipiirissä on laskettu.

Näin vaalien alla päätöksentekijöitä tullaan mittailemaan monissa tilanteissa moneen kertaan. Vaalienkaan alla Kokoomus ei lupaa kaikkea hyvää kaikille. Kokoomus lupaa kantaa vastuuta Suomen taloudesta pitkäjänteisesti ja kestävästi, kuten tähänkin asti olemme tehneet. Me lupaamme, että kouluttautumista, työntekoa ja yritteliäisyyttä tuetaan ja kannustetaan. Suomalaisten hyvinvointi on kaiken päätöksenteon tärkein päämäärä. Nämä ovat valintoja, joissa verotuksen, palveluiden ja etuuksien muutokset kohdistuvat oikeudenmukaisesti ja tukevat kestävälle pohjalle rakentuvaa hyvinvointiyhteiskuntaa.

Petri Pihlajaniemi
Kansanedustaja (kok.)

151

 

Seminaari 10.4.
Bio Dux, Kristiinankaupunki

Suupohja - matkalla eteen- vai taaksepäin?

 

Ilmoittautumiset ja lisätietoja osoitteesta hanna-leena.pihlajaniemi(at)netikka.fi