PETRI PIHLAJANIEMI

Petri Pihlajaniemi

 

Syntynyt 23.8.1968 Kristiinankaupungissa.

Siviilisääty: avioliitossa
Ammatti: kansanedustaja, yrittäjä

Carlsrontie 315
64100 Kristiinankaupunki
050 512 1952

petri.pihlajaniemi@eduskunta.fi

 

Suupohjan alueen tukiyhdistys

Arkadianmäen kuulumisia

Vaalikauden viimeinen syksy on päättymässä. Edessä häämöttää perhejoulu ja uuden vuoden uudet haasteet ja huhtikuun vaalit. Kulunut vuosi on jälleen ollut työntäyteinen. Vuoteen mahtuu haasteita ja suuria päätöksiä. Yhtenä näistä voi mainita kevään energiapäätökset kun suomeen myönnettiin kaksi uutta ydinvoimalupaa. Tein kovasti töitä sen eteen, että Fennovoiman ydinvoimala olisi tullut Kristiinankaupunkiin. Poliittista tahtoa hankkeen eteen ei kuitenkaan riittävästi löytynyt. Ydinvoimala olisi tuonut alueelle satoja työpaikkoja, joita olisimme kipeästi tarvinneet. Toista näin suurta mahdollisuutta tuskin eteemme enää tulee. Toinen paljon puhuttanut aihe oli jo keväällä alkanut maailmantalouden finanssikriisi, joka on aiheuttanut nopeaa reagointia ja päätöksentekoa myös syksyllä.

Kuntien ja alueen elinvoimaisuus on yksi tärkeimmistä asioista meidän jokaisen Suupohjan alueen asukkaan kannalta. Asukkaiden hyvät peruspalvelut toteutuvat, kun alueen kunnat ovat elinvoimaisia. Suupohjan alueella toimii yhä vähemmän suuryrityksiä, on siis pidettävä huolta pienistä ja keskisuurista yrittäjistämme, ja luoda heille hyvät toimintamahdollisuuden. Näin takaamme, että Suupohjassa on tulevaisuudessakin hyvä toimia yrittäjänä. Samalla turvaamme myös jatkossa Suupohjassa työpaikat ja hyvinvoinnin.

Koko Suupohjalle on elintärkeää, että seutu olisi yhtenäinen. Pari vuotta sitten tehdyt päätökset ovat valitettavia. Kaksi yhteistoiminta-aluetta ei hyödytä ketään kun seutu on jaettu kahtia ja sen palvelurakenne on pirstoutunut – on löydettävä yhteinen köysi ja sama vetosuunta. Yhtenäisestä Suupohjasta olisi hyötyä sekä rannikolle että sisäsuupohjan kunnille. Yhdessä olisimme vakaampi kohtaamaan tulevaisuuden haasteet ja muutokset myös ikärakenteessa.

Suupohja on alueena niin pieni, että jokaisen kunnan huolet sekä hyödyt ovat koko seudun yhteisiä huolia ja hyötyjä. Yhden kunnan menestyminen heijastuu nopeasti myönteisenä muihinkin kuntiin. On syytä edelleen panostaa seudulliseen yhteistoimintaan monella alalla. Tästä loistavana esimerkkinä on edelleen BotniaRosk Oy. Yhteistoimintaa tulisi mielestäni edelleen lisätä esimerkiksi ympäristö- ja perusterveydenhuollossa sekä teknisessä palvelutuotannossa.

Suomi vietti juuri 93-vuotista itsenäisyyspäivää. Saamme olla kiitollisia sukupolville, jotka ovat puolustaneet maamme itsenäisyyttä ja rakentaneet nykyistä hyvinvointia. Näinä päivinä liian usein kiitos ja syvä kunnioitus siitä mitä meillä on unohtuvat, kun pienimmistäkin asioista jaksetaan valittaa. On ymmärrettävää, että elämässä kohtaamme kukin erilaisia haasteita, joiden kanssa painimme ja taistelemme. Kun nyky-yhteiskunnassa moni asia kannetaan suoraan eteen, aletaan montaa asiaa myös pitää itsestään selvyytenä. Itsenäisyyspäivänä jäin jälleen miettimään sitä, mistä kaikesta tulisi olla kiitollinen ja myös ylpeä. Olemme itsenäisenä valtiona saavuttaneen hyvinvointivaltion aseman kovalla työllä, yhteistyöllä. Suomen historia on monella tapaa menestystarina, jota kirjoitetaan päivittäin. Onkin syytä pitää huolta tästä hyvinvointivaltiostamme.

On hienoa olla, elää ja yrittää Itsenäisessä Suomessa. Tämä ajatus mielessä, voi hyvillä mielillä rauhoittua lähestyvään jouluun ja uuteen vuoteen.

Petri Pihlajaniemi
kansanedustaja (kok.)

151

 

Seminaari 10.4.
Bio Dux, Kristiinankaupunki

Suupohja - matkalla eteen- vai taaksepäin?

 

Ilmoittautumiset ja lisätietoja osoitteesta hanna-leena.pihlajaniemi(at)netikka.fi